Thuisbatterijen Experts!

Wij zijn de thuisbatterijen experts en weten wat het beste in jouw 
situatie past! Batterijstorage.nl is onderdeel van VD Ruitenbeek-
Installaties V.O.F. en daarom hebben wij ook veel technische
kennis in huis!

De thuisbatterij!

Met een thuisbatterij houdt u meer controle over uw energievoorziening, wordt u minder afhankelijk van leveranciers en bespaart u geld. Zelf opgewekte energie wordt binnen uw huis opgeslagen, en gebruikt op het moment dat er vraag naar is. Alleen op het moment dat een thuisbatterij leeg is, wordt beroep gedaan op het elektriciteitsnet. 

Offerte aanvraag

Jij dient een aanvraag in voor een zakelijke batterij of thuisbatterij. Wij nemen contact met jou op om je wensen te bespreken en gaan aan de slag om voor jou de beste oplossing te vinden en de snelste terugverdientijd te realiseren.

Plaatsen batterij

Wij komen jou batterij plaatsen! Onze monteurs kennen de batterijen en zullen deze op een vakkundige wijze plaatsen en installeren. Als de installatie afgerond is stellen wij samen met jou de app in en testen de batterij zodat deze goed kan werken!

Service verlening en beheer

We zijn meer dan alleen een installateur en adviseur! Wij monitoren uw batterij en controleren zijn werking! Waar nodig voeren we onderhoud uit en we blijven altijd in contact met onze klanten!

Hoe werkt de opslag van thuisbatterijen? 

Zonnepanelen zijn een geweldige hernieuwbare energiebron, maar ze wekken alleen energie op als de zon schijnt. Dat is wanneer een thuisbatterij kan helpen. 

Thuisbatterijen werken door elektriciteit op te slaan wanneer er overcapaciteit aanwezig is op het elektriciteitsnet (bijvoorbeeld wanneer er veel zonne-energie wordt opgewekt), en deze opslagen energie later te gebruiken wanneer de elektriciteitsvraag hoog is (bijvoorbeeld ‘s avonds wanneer de zon onder is). 

Er zijn twee hoofdtypen thuisbatterijen: lithium-ion batterijen en lood-zuur batterijen. Lithium-ion batterijen zijn de meest populaire keuze voor thuisbatterijen vanwege hun hoge energie-efficiëntie, lange levensduur en veiligheid.

Hoe het precies werkt is als volgt:

  1. De batterij wordt verbonden met het elektriciteitsnet en de omvormer.
  2. Wanneer er overcapaciteit aanwezig is op het elektriciteitsnet, wordt deze elektriciteit opgeslagen in de batterij.
  3. Wanneer de elektriciteitsvraag thuis hoger is dan het opgewekte vermogen (bijvoorbeeld ‘s avonds), wordt de elektriciteit uit de batterij gebruikt.
  4. Wanneer de batterij leeg is, schakelt het systeem automatisch over op het elektriciteitsnet.


Het doel van deze opslag van thuisbatterijen is om energie-efficiëntie en onafhankelijkheid te verbeteren.

Hoe werken zonnepanelen en thuisbatterijen samen? 

Er zijn een aantal componenten waaruit een zonne-energiesysteem voor thuis bestaat. Ten eerste zijn er de zonnepanelen, die energie leveren aan een omvormer. De energie gaat dan door een schakelbord waar ze naar de toestellen in uw huis wordt geleid.


Als de zon niet schijnt, springt het elektriciteitsnet bij om de stroomvoorziening in stand te houden. Als u meer zonne-energie opwekt dan u nodig hebt, gaat die energie terug naar het net en krijgt u een terug levertarief voor zonne-energie als tegoed op uw rekening. In de nabije toekomst zal dit echter minder worden of helemaal wegvallen door de salderingsregeling. Terug leveren aan het net heeft in die situatie geen zin, en is economisch dan erg nadelig voor u. 


Maar als u een batterijsysteem hebt geïnstalleerd, leidt de centrale het teveel aan zonne-energie dat u opwekt naar de batterij – zodat deze wordt opgeladen voor later gebruik. Wanneer de zon ondergaat of wanneer u meer energie verbruikt dan uw panelen produceren, zal de opgeslagen energie van uw batterij uw toestellen van stroom voorzien. En als uw batterij leeg is, helpt het elektriciteitsnet vervolgens weer.


Thuisbatterijen kunnen helpen om energiepieken te verminderen, waardoor het elektriciteitsnet minder belast wordt. Dit draagt bij aan een stabielere energie-infrastructuur en kan leiden tot lagere kosten voor netbeheerders, wat uiteindelijk gunstig kan zijn voor de gehele samenleving.

Waarom een thuisbatterij aanschaffen?

Energieopslag voor Eigen Gebruik: Met een thuisbatterij kun je overtollige energie die wordt opgewekt door zonnepanelen of tijdens daluren opslaan. Dit betekent dat je de opgewekte elektriciteit kunt gebruiken wanneer het jou het beste uitkomt, zelfs 's nachts of op bewolkte dagen.


Besparing op Energiekosten: Door je eigen energie op te slaan, kun je afhankelijkheid van het elektriciteitsnet verminderen. Dit kan leiden tot aanzienlijke besparingen op je energierekening, omdat je minder elektriciteit hoeft af te nemen van je energieleverancier.


Zelfvoorzienendheid: Een thuisbatterij kan je helpen om meer zelfvoorzienend te worden wat betreft energie. Dit is vooral handig in geval van stroomuitval, omdat je blijft beschikken over een betrouwbare energiebron.


Milieubewustzijn: Door zelf opgewekte energie op te slaan en te gebruiken, verminder je de behoefte aan fossiele brandstoffen en draag je bij aan een lagere CO2-uitstoot. Dit is gunstig voor het milieu en draagt bij aan duurzaamheid.


Energiebesparing: Thuisbatterijen kunnen helpen om energiepieken te verminderen, waardoor het elektriciteitsnet minder belast wordt. Dit draagt bij aan een stabielere energie-infrastructuur en kan leiden tot lagere kosten voor netbeheerders, wat uiteindelijk gunstig kan zijn voor de gehele samenleving.

Doe mee aan de energie transitie!

Peter van de Ruitenbeek

Adviseur energieopslagsystemen
0571-785136 

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN & VOORDELEN VAN EEN BATTERIJ VOOR U?

Doe een vrijblijvende en gratis aanvraag voor de aanschaf van een batterij.

Netherlands

Onze privacyverklaring is van toepassing. Graag uw adresgegevens vermelden in uw bericht.